Praesidium

Industria is de studentenvereniging van KU Leuven Campus Groep T. Om alles in goede banen te leiden, is er uiteraard een bestuur nodig en het bestuur van zo’n studentenvereniging is het praesidium. De ploeg die dit jaar Industria een spetterend jaar gaat laten beleven is Fuel!

Hieronder kan je zien wie er in de huidige Industria-ploeg zit, en vooral wat ze doen! De samenstelling van vorige kiesploegen en jaren kan je bekijken op de verkiezingspagina. Voor de meer nieuwsgierigen onder ons, stellen we ook steeds het huishoudelijk reglement, onze statuten en de AV-verslagen openbaar waar mogelijk.

Op deze pagina:

VISIE
PLOEGVOORSTELLING


 V I S I E

De centrale doelstellingen van de ploeg zijn de reputatie uitbouwen van Industria, het uitbreiden van interkringrelaties, de Groep T student meer betrekken en het verder uitbreiden van bedrijvenrelaties.

Reputatie Industria uitbouwen

De laatste jaren zetten we Industria steeds meer en meer op de kaart door het organiseren van grote en professionele evenementen. Ons doel is om deze trend verder te zetten en de naam Industria te laten uitgroeien. Dit willen we doen door verder in te zetten op grote evenementen zoals de ‘Big Jump Run’, alsook misschien een nieuw evenement op poten te zetten met andere kringen.

Uitbreiden van Interkringenrelaties

Het uitbouwen van een goede reputatie begint bij het hebben van goede relaties met andere kringen. Industria moet vertrouwen en professionaliteit uitstralen, dit kunnen we bereiken via een goede samenwerking met andere kringen. Het uitbreiden van interkringenrelaties is dus een punt waar hard op zal blijven ingezet worden. Zo kunnen we industria niet enkel op onze eigen campus laten uitgroeien maar ook buiten het geliefde Leuven.

Betrekking Groep T Student

Aangezien het praesidium voor en door studenten is, willen we ook studenten betrekken die niet in het praesidium zitten. Hiervoor hebben we de medewerkers site gehad en sinds het huidige werkingsjaar heeft Industria een medewerksgroep op Facebook. Via deze weg proberen wij mensen die niet in het Praesidium zitten op de hoogte te houden bij welke activiteiten we een extra handje hulp kunnen gebruiken. Wij willen deze groep verder uitbreiden om zo de studenten dichter bij onze werking en activiteiten te betrekken.

Uitbreiden Bedrijvenrelaties

Sinds enkele jaren is bedrijvenrelaties exponentieel gegroeid, in zoverre dat wij het nu een van de steunpilaren van Industria kunnen noemen. Het is nu aan ons om er voor te zorgen dat alles wat rechtgezet is, blijft staan. Wij hebben vele kanalen voor de studenten geopend om hun carrière te lanceren, zoals de ondernemersdagen, samenwerkingen met andere verenigingen en ons steeds groeiend netwerk. Onze missie is de student van Groep T de kans te blijven geven om van deze kanalen gebruik te maken, voor het huidige jaar en naar de verdere toekomst.


 P L O E G V O O R S T E L L I N G

Praeses

Corneel Peters neemt dit jaar de leiding over Industria. Als praeses staat hij aan het hoofd van alle werkgroepen en is het zijn taak om de vergaderingen te leiden. Ook naar de buitenwereld vormt hij het boegbeeld van het praesidium.

Vice-Praeses

Noah Martens is de rechterhand van Corneel. Als hij niet beschikbaar is, dan staat Noah klaar om in te springen. Verder is Noah ook verantwoordelijk voor de interne werking van het praesidium en mag hij papa spelen van iedereen binnen Industria.

Quaestoren

Senne Eykens en Cloë Janssens zullen dit jaar de financiën van Industria beheren. Samen waken ze over de schatkist en voorkomen ze dat er meer centjes zouden buitengaan dan binnenkomen.

Ab-Actis

Lotte Laureys neemt dit jaar het takenpakket op van Ab-Actis. Dit houdt in dat Lotte verantwoordelijk is voor de notities van vergaderingen, het invullen van alle shiften en het bijhouden van de kalender.

Schachtenmeester

Jochen Valcke zal de eerstejaars helpen met hun weg te vinden in Leuven en introduceert hen tot het studentenleven. Ook is hij verantwoordelijk voor de doop, ontgroening en vele peter&meter activiteiten.

Ontspanning

Na een lange dag van lessen en labo’s moet men de gedachten even kunnen verzetten. Rik De Leye (vice), Wouter de Wachter en Flor Victoor zullen hiervoor de nodige cantussen, fakfeestjes en BSA’s organiseren.

Events

Waar ontspanning instaat voor de kleinere activiteiten, daar zullen Adriaan Francois (vice) en Matilde Coppye van ‘Events’ zich bezighouden met de grotere, met name de Kick Off en het Galabal.

Support

Om al deze activiteiten te ondersteunen is er het ‘Support’ team, bestaande uit Hendrik Vandeput (vice), Arne Janse, Stijn De Broyer, Connor Verhulst en Simon De Backer. Deze handige Harry’s houden alles achter de schermen draaiende bij Industria en beheren ook het materiaal.

Bedrijvenrelaties

Jammer genoeg kan een mens niet blijven studeren en voor je het weet beland je op de arbeidsmarkt. Om jou tijdens je studies al met mogelijke werkgevers in contact te brengen is er de omvangrijke werkgroep ‘Bedrijvenrelaties’. Bram Cuyx (vice), Philippe van Gucht, Shana Reynders, Hendrik Van de Peer, Daan Gorter, Evert Kuhweide en Simon Thielens zullen alle bedrijven contacteren die interessant kunnen zijn voor een student op Groep T.

Communicatie

De werkgroep ‘Communicatie’ vormt de directe link tussen de studenten en het praesidium. Maxim Deloof (vice), Jethro Young en Vicky Bellemans zullen – onder andere – de sociale media onderhouden en jullie elke welke week van een vers T-magazine voorzien.

KursusDienst

Inderdaad, ‘KursusDienst’ schrijven wij nog met een ‘k’. Dit jaar zullen Jonas Vleminckx (vice), Inge Reynaert en Laurens Wuyts de studenten bevoorraden van die o zo interessante cursussen. Ook kan je bij hen terecht voor alle Industria merchandise en het belangrijkste boek van allemaal, je Codex.

Sport

Om te compenseren voor het overmatig drankgebruik van de gemiddelde student zal de werkgroep ‘Sport’ een groot aanbod aan activiteiten organiseren die je de kans geven om die beginnende bierbuik de kop in te drukken. Arnaud Janssens de Varebeke (vice), Stef Dhoest en Thomas Luyten zullen je helpen om jouw conditie op peil te houden.

Fakbar

Na een intensieve workout heb je natuurlijk nood aan een frisse pint. Geen betere plek om die te nuttigen dan je favoriete fakbar, De Recup. Gert-Jan Nys en Jordi van Hyfte zullen er met plezier een glas onder je neus schuiven.

Cultuur

Als sporten of drinken niets voor jou is, dan kunnen onze culturele activiteiten je misschien wel overtuigen. Yoni Belis (vice) en Romain de Smedt zullen hun best doen om jouw horizonten tijdens het academiejaar te verruimen.

Internationaal

Omdat Groep T elk jaar heel wat buitenlandse studenten ontvangt, heeft Industria een werkgroep ‘Internationaal’ ingericht die alles in het werk stelt om deze studenten ook thuis te laten voelen. Thai Duong Truong (vice), Julia Huete en Farida Ahmed Shawky zullen hen dit jaar verwelkomen in Leuven.