Praesidium

Industria is de studentenvereniging van KU Leuven Campus Groep T. Om alles in goede banen te leiden, is er uiteraard een bestuur nodig en het bestuur van zo’n studentenvereniging is het praesidium. De ploeg die dit jaar Industria een spetterend jaar gaat laten beleven is Echo!

Hieronder kan je zien wie er in de huidige Industria-ploeg zit, en vooral wat ze doen! De samenstelling van vorige kiesploegen en jaren kan je bekijken op de verkiezingspagina. Voor de meer nieuwsgierigen onder ons, stellen we ook steeds het huishoudelijk reglement, onze statuten en de AV-verslagen openbaar waar mogelijk.

Op deze pagina:

VISIE
PLOEGVOORSTELLING


 V I S I E

De centrale doelstellingen van de ploeg zijn meer kwalitatieve evenementen, betere interkringenrelaties en het verder uitbreiden van bedrijvenrelaties.

Kwalitatieve evenementen

Industria organiseerde de voorbije jaren al veel geweldige evenementen, maar dit wil niet zeggen dat er geen ruimte voor verbetering is! Door de huidige evenementen te verbeteren en nieuwe, kwaliteitsvolle activiteiten aan te bieden, probeert Echo Industria naar een (nog) hoger niveau te brengen.

Betere interkringenrelaties

De tweede doelstelling is om betere relaties te ontwikkelen met andere kringen. Hierbij willen we het imago van Industria niet enkel een hoger aanzien geven binnen de muren van onze campus, maar ook ver er buiten! Het is ons doel om als Industria bij andere kringen een sterk gevoel van professionaliteit en vertrouwen op te wekken.

Verder uitbreiden van Bedrijvenrelaties

Ons derde en laatste punt is om de werkgroep Bedrijvenrelaties verder uit te breiden: niet noodzakelijk in grootte van de werkgroep, maar wel meer en betere contacten met bedrijven. 

Bedrijvenrelaties is een van de belangrijkste takken binnen het Praesidium: zonder zou Industria niet zijn wat ze nu is. Het is dus zeer belangrijk om net als voorbije jaren te blijven investeren in deze werkgroep en BR naar een hoger niveau te brengen. Betere samenwerking met bedrijven brengt veel meer kansen en interessante workshops naar alle studenten aan onze campus! 


 P L O E G V O O R S T E L L I N G

Ploeg ECHO, 2017 – 2018 (niet voltallig op foto)

Gijs Collet (Vice-Praeses) & Emile Decruyenaere (Praeses)

Praeses

Emile Decruyenaere neemt dit jaar de leiding over Industria. Als praeses is hij de grote baas in alle werkgroepen binnen Industria, leidt hij de vergaderingen en is hij het boegbeeld voor het praesidium naar de buitenwereld. Een job waar 24/7 aan gewerkt wordt!

Vice-Praeses

Gijs Collet neemt het op zich om Emile (soms letterlijk) te ondersteunen. Wanneer hij afwezig is en zijn taken niet kan volbrengen, neemt Gijs tijdelijk over. Verder is Gijs ook vooral verantwoordelijk voor de interne werking van het Praesidium en mag hij papa spelen van iedereen binnen Industria!

Ine Verhaeren (Quaestor) & Fabian De Lescluze (Quaestor)

Quaestoren

Ine Verhaeren en Fabian De Lescluze letten op de centjes als quaestoren/financieel verantwoordelijken. Zij beslissen waar het geld vandaan komt en waar het opnieuw aan uitgegeven wordt.

Flor Victoor (Ab-actis)

Ab-Actis

Dit jaar zal Flor Victoor het takenpakket als Ab-Actis opnemen. Als Ab-Actis is Flor verantwoordelijk voor de notities van vergaderingen, maar ook voor het invullen van alle shiften, zij het door medewerkers of door praesidium. Ook houdt hij zich bezig met het maken van planningen en houdt hij de kalender bij.

Rob Matthys (Schachtenmeester)

Schachtenmeester

Zoals elk jaar, zullen er in september opnieuw verwarde en verdwaalde eerstejaars naar Leuven trekken om aan hun studies te beginnen. Rob Matthys helpt hen wennen aan het studentenleven en maakt hen wegwijs in Leuven. Daar beginnen we voor de eerste lesweek al aan, met het legendarische Schachtenweekend! Ook zorgt hij voor de doop, ontgroening en talloze peter&meter activiteiten, maar is hij ook altijd te vinden voor een gezellig pintje in de Recup.

Noah Martens (Ontspanning), Jordi Van Hyfte (ex-Vice-Ontspanning), Cloë Janssens (Ontspanning) & Wouter Vanzeebroeck (Vice-Ontspanning)

Ontspanning

Voor veel studenten zou het studentenleven niet hetzelfde zijn zonder af en toe eens een pintje achterover te kletsen. Ontspanning voorziet de activiteiten die het zuipen, kuch, drinken, nog leuker maken! Noah Martens en Cloë Janssens zullen onder leiding van Wouter Vanzeebroeck talloze cantussen, fakfeestjes, BSA’s en nog veel meer organiseren!

Corneel Peters (Events) 

Events

Kwestie van het werkgroepensysteem niet te simpel te maken, hangt de werkgroep Ontspanning nauw samen met de werkgroep Events. Corneel Peters zal een prachtige Kick Off en een geweldig decadent galabal organiseren!

Jochen Valcke (Materiaalbeheer + logistiek) & Hendrik Vandeput (Materiaalbeheer + PC)
Niet afgebeeld: Maarten Peeters (Materiaalbeheer + logistiek)

Support

Om al onze activiteiten draaiend te houden, hebben we materiaal nodig. En om materiaal te gebruiken, hebben we het team van support (materiaalbeheer & logistiek) nodig! Deze werkgroep bestaat uit Maarten Peeters (een waar icoon binnen Industria met ondertussen al 2 jaar ervaring als materiaalbeheer), Hendrik Vandeput en Jochen Valcke. Samen houdt dit team alles achter de schermen draaiend bij de kleine activiteiten, de grote en alles er tussen.

Stijn van Daele (BR), Philippe Van Gucht (BR), Bram Cuyx (BR), Wout Goedhuys (BR)
Niet afgebeeld: Shana Reynders (BR), Gus Vanherf (Vice-BR)

Bedrijvenrelaties

De werkgroep bedrijvenrelaties is dit jaar een van de grotere werkgroepen! Wout GoedhuysShana ReyndersBram CuyxStijn van Daele, Philippe Van Gucht en vice-BR, Gus Vanherf contacteren dit jaar alle bedrijven die voor een (master)student op Groep T interessant zouden kunnen zijn.

Yante Van Ham (Vice-communicatie)
Niet afgebeeld: Senne Eykens (PR)

Communicatie

De werkgroep Communicatie is een werkgroep waar jullie, als student, vaak indirect mee in contact zullen komen. Denk maar aan de T-magazines, de inhoud van deze website, de Facebook pagina, de evenementen op Facebook, … Hoewel eenzaam afgebeeld op bovenstaande foto, is Yante Van Ham (vice-communicatie) niet alleen: het team communicatie wordt verder versterkt door Senne Eykens (PR/Public Relations).

Vincent Demeuleneare (Vice-KD) & Arne Janse (KD)
Niet afgebeeld: Jonas Vleminckx (KD)

KursusDienst

Ja, KursusDienst schrijven wij inderdaad nog met een K! Dit jaar zal Vincent Demeulenaere samen met Arne Janse en  Jonas Vleminckx al het cursusmateriaal dat jullie hartje begeert voorzien, zij het cursussen en handboeken, of Industria-textiel en codices. Meer info op de verkoop is vanaf september terug te vinden op kd.industria.be.

Charlotte Huisman (Sport), Arno Vermeir (Sport), Yoni Belis (sport)
Robin Van Dalem (Sport), Giani-Luigi Driesen (Vice-Sport), Arnaud Janssens de Varebeke (Sport)

Sport

Het takenpakket van de werkgroep sport wordt dit jaar door 6 man opgevangen: Charlotte HuismanArno VermeirYoni BelisRobin Van DalemArnaud Janssens de Varebeke en Giani-Luigi Driesen (als Vice) zullen jullie dit jaar de kans geven om al die frustraties van de lessen er af te sporten!

Jasper Camps (Fakbar) & Merijn Minnen (ex-Fakbar) 
Niet afgebeeld: Gert-Jan Nys (Fakbar)

Fakbar

Volgend jaar staan Jasper Camps en Gert-Jan Nys voor jullie klaar om al die calorieën die jullie kwijt gespeeld zijn tijdens het sporten, terug aan te vullen met een bierbuikje! Kom langs in onze geliefde fakbar en de kans is groot dat je een van deze twee paljassen achter of voor de toog zal terugvinden.

Cultuur & internationaal

Als je graag eens iets anders doet dan leren/drinken/sporten, biedt Industria ook culturele activiteiten aan: Bram DeforcheTessa Luyten en Lotte Laureys hebben dit jaar zotte dingen voor jullie gepland! Verder bestaat de werkgroep internationaal dit jaar uit Yunying Ma en Tove Staaf. Ook zij hebben dit jaar grote plannen!