Praesidium

Industria is de studentenvereniging van KU Leuven Campus Groep T. Om alles in goede banen te leiden, is er uiteraard een bestuur nodig en het bestuur van zo’n studentenvereniging is het praesidium. De ploeg die dit jaar Industria een spetterend jaar gaat laten beleven is SOLID!

Hieronder kan je zien wie er in de huidige Industria-ploeg zit, en vooral wat ze doen! De samenstelling van vorige kiesploegen en jaren kan je bekijken op de verkiezingspagina. Voor de meer nieuwsgierigen onder ons, stellen we ook steeds het huishoudelijk reglement, onze statuten en de AV-verslagen openbaar waar mogelijk.

 

 

Op deze pagina:

 

VISIE
PLOEGVOORSTELLING


 V I S I E

De centrale doelstellingen van de ploeg zijn kwaliteitsvollere evenementen, het uitbreiden van reputatie tegenover GroepT en interkringenrelaties omzetten in meer samenwerking.

Kwaliteitsvollere evenementen

Het afgelopen jaar hebben we met Fuel een paar prachtige nieuwe evenementen georganiseerd, zo denken wij spontaan terug aan de Lan Party, de Stoofvlees en bier-avond voor onze alumni en de PeMe casino night, maar we hebben ook bestaande evenementen in een nieuw jasje gestoken, bijvoorbeeld de Open Stage en de Big Burger BSA. In deze evenementen is er steeds wel meer tijd en moeite gestoken, maar het resultaat mocht er steeds wezen. We kregen na deze evenementen steeds positieve feedback van de studenten en onze alumni. Daarom willen wij naar volgend jaar toe ons meer focussen op kwaliteit en minder kwantiteit. Als je nu kijkt naar onze kalender zijn er slechts 2 weken waarin er maar 1 evenement is, in alle andere weken zijn er 2 of meer. Deze kwaliteitsvollere evenementen zijn ook veel uitnodigender voor shifters. Als shifter sta je veel liever op een evenement dat er goed uitziet en waar een goede sfeer hangt.

Uitbreiden reputatie tegenover Groep T (student en docent)

Met deze kwaliteitsvollere evenementen willen we dan ook onze reputatie ten opzichte van de studenten en docenten van Groep T verbeteren. Groep T wilt heel sterk inzetten op het “Living on Campus”-gevoel en wij als Industria kunnen daar zeker ons steentje aan bijdragen. Daarom willen we naar volgend jaar toe kijken of we meer after hour evenementen op Groep T kunnen doen zoals de Open Stage. Daarbuiten willen we zorgen dat alle activiteiten die op Groep T doorgaan steeds kwaliteitsvol zijn zodat we een nog sterkere reputatie uitbouwen bij de student. Er wordt ook steeds aangehaald dat we onze reputatie tegenover alle studenten van Leuven moeten uitbreiden, maar dit is voor ons van secundair belang aangezien wij nog steeds in de eerste plaats een studentenvereniging zijn voor de studenten van ONZE campus. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat we ons asociaal zullen opstellen naar de Leuvense student. Onze evenementen zullen nog steeds toegankelijk zijn voor alle studenten en we zullen nog steeds een geweldige kick off, galabal en hopelijk ook terug een big jump run op poten zetten die gericht zijn naar alle studenten van Leuven.

Interkringenrelaties omzetten in (meer) samenwerkingen

Het afgelopen jaar hebben Corneel en Noah (onze huidige praeses en vice-praeses) hard gewerkt aan de interkringenrelaties, én met succes. Jammergenoeg hebben we die betere relaties nog niet echt kunnen omzetten in samenwerkingen met andere kringen. Om deze relaties niet verloren te laten gaan, willen wij volgend jaar ook evenementen organiseren met andere kringen om zo de interkringenrelaties stabieler te maken door te kijken naar wederkerende evenementen. De mogelijkheid voor deze evenementen is zéér groot, deze kunnen variëren van een cantus tot een sportactiviteit tot een cultuuractiviteit of misschien zelfs een wisselweek zoals we recent zagen bij Medica en VTK. Dit zouden ook activiteiten zijn die meer open naar alle studenten van Leuven is gericht, maar nog steeds met onze eigen studenten in het achterhoofd als belangrijkste doelgroep.


 P L O E G V O O R S T E L L I N G

 

Praeses en Vice-Praeses

Jochen Valcke neemt dit jaar de leiding over Industria. Als praeses staat hij aan het hoofd van alle werkgroepen en is het zijn taak om de vergaderingen te leiden. Ook naar de buitenwereld vormt hij het boegbeeld van het praesidium.

Matilde Coppye is de rechterhand van Jochen. Als hij niet beschikbaar is, dan staat Matilde klaar om in te springen. Verder is Matilde ook verantwoordelijk voor de interne werking van het praesidium en mag zij mama spelen van iedereen binnen Industria.

 

Quaestoren

Simon Thielens en Cloë Janssens zullen dit jaar de financiën van Industria beheren. Samen waken ze over de schatkist en voorkomen ze dat er meer centjes zouden buitengaan dan binnenkomen.

 

 

 

Ab-Actis

Jonas Vleminckx neemt dit jaar het takenpakket op van Ab-Actis. Dit houdt in dat Jonas verantwoordelijk is voor de notities van vergaderingen, het invullen van alle shiften en het bijhouden van de kalender.

 

 

 

 

Schachtenmeester

Noah Martens zal de eerstejaars helpen met hun weg te vinden in Leuven en introduceert hen tot het studentenleven. Ook is hij verantwoordelijk voor de doop, ontgroening en vele peter&meter activiteiten.

 

 

 

 

Ontspanning

Na een lange dag van lessen en labo’s moet men de gedachten even kunnen verzetten. Thomas Luyten (vice), Sara Sandh, Dante Van Oeteren en Jonas Declercq zullen hiervoor de nodige cantussen, fakfeestjes en BSA’s organiseren.

 

Events

Waar ontspanning instaat voor de kleinere activiteiten, daar zullen Adriaan Francois (vice) en Ruben Holsbeekx van ‘Events’ zich bezighouden met de grotere, met name de Kick Off en het Galabal.

 

 

Support

Om al deze activiteiten te ondersteunen is er het ‘Support’ team, bestaande uit Daan Smets (vice), Geraldine Claes, Arnaud Vansteenvoort en Wouter De Wachter. Deze handige Harry’s houden alles achter de schermen draaiende bij Industria en beheren ook het materiaal.

Bedrijvenrelaties

Jammer genoeg kan een mens niet blijven studeren en voor je het weet beland je op de arbeidsmarkt. Om jou tijdens je studies al met mogelijke werkgevers in contact te brengen is er de omvangrijke werkgroep ‘Bedrijvenrelaties’. Hendrik Van de Peer (vice), Samy Van Vooren, Stephanie Lemmer en Alexander Herbots zullen alle bedrijven contacteren die interessant kunnen zijn voor onze studenten van Groep T.

Communicatie

De werkgroep ‘Communicatie’ vormt de directe link tussen de studenten en het praesidium. Arnaud Janssens de Varebeke (vice), Remi De Coster, Ömer Korkmaz en Pauline Vanvuchelen zullen – onder andere – de sociale media onderhouden en jullie elke welke week van een vers T-magazine voorzien.

KursusDienst

Inderdaad, ‘KursusDienst’ schrijven wij nog met een ‘k’. Dit jaar zullen Inge Reynaert (vice) en Zeynep Cagla Kara de studenten bevoorraden van die o zo interessante cursussen. Ook kan je bij hen terecht voor alle Industria merchandise en het belangrijkste boek van allemaal, je Codex.

 

 

 

Sport

Om te compenseren voor het overmatig drankgebruik van de gemiddelde student zal de werkgroep ‘Sport’ een groot aanbod aan activiteiten organiseren die je de kans geven om die beginnende bierbuik de kop in te drukken. Bram Van Den Haute, Hanne Esselens, Mats Vandemeulebroucke en Rosário Baylina zullen je helpen om jouw conditie op peil te houden.

 

Fakbar

Na een intensieve workout heb je natuurlijk nood aan een frisse pint. Geen betere plek om die te nuttigen dan je favoriete fakbar, De Recup. Jordi van Hyfte en Maarten Driessens zullen er met plezier een glas onder je neus schuiven.

Cultuur

Als sporten of drinken niets voor jou is, dan kunnen onze culturele activiteiten je misschien wel overtuigen. Romain de Smedt (vice) zal zijn best doen om jouw horizonten tijdens het academiejaar te verruimen.

 

 

 

Internationaal

Omdat Groep T elk jaar heel wat buitenlandse studenten ontvangt, heeft Industria een werkgroep ‘Internationaal’ ingericht die alles in het werk stelt om deze studenten ook thuis te laten voelen. Thai Duong Truong (vice) en Margaux Devos zullen hen dit jaar verwelkomen in Leuven.